3 Nisan 2016 Pazar

BUSE'YE SÜRPRİZ

     Sabah gözüne giren güneşten dolayı uyanan Buse, geçen geceyi anımsamaya çalıştı. Bunların bir rüya olmasını diledi.Fakat çabası boşunaydı, yaşadıkları rüya değildi.Gerçekten de dün Esrarlı Ev'in önünde bayıltılıp, sonra gizlice evine getirilmişti.Kuzenine baktı,onunla aynı yaşta olan kuzeni Melis mışıl mışıl uyuyordu.Buse dün gece yaşadıklarını ona anlatmak konusunda kararsızdı.Kafasını tekrar yastığa koyup derin bir uykuya daldı.Tam o sırada Melis'in çığlığıyla uyandı.Melis:


-Buse,sen uçuyorsun! dedi.Buse ise:

-Ne,nasıl olur? dedi. Melis,Buse'ye bir sopa uzatarak onu yere indirdi.




      Buse,dün gece yaşadıklarını Melis'e anlattı.Melis titriyordu.Buse nasıl oluyor da uçabiliyordu.İkisi de düşünmeye başladı.O sırada Buse'nin annesi Burçin Hanım:


-Haydi kızlar,kahvaltı hazır, diye seslenince Buse ve Melis hemen mutfağa koştu.Mutfağa gittiklerinde Burçin Hanım:

-Meliscim annen aradı yarın da bizde kalıyorsun.Ha bu arada o çığlık da neydi öyle? Buse bu sözü kestirip atmak için şöyle dedi: 

-Hiiç,yataktan düştüm,dedi.Burçin Hanım:

-İyi madem bir yerine bir şey oldu mu?

-Hayır anne ben iyiyim.Buse,Melis ve Burçin Hanım kahvaltılarını ettikten sonra kızlar dışarı çıktı.Kütüphaneye doğru yola koyuldular.Kütüphaneye vardıklarında bir anda Melis kayboldu.



      Aniden 'Sürpriz!' diye bağırdılar. Buse'nin bütün ailesi oradaydı.Buse nasıl unuturdu,bugün onun doğum günüydü.Her şeyi anne ve babası planlamıştı.Onu bir iple uçurmuşlardı.Buse bunu öğrenince hem sevindi,hem üzüldü,hem de kızdı.
Berrak YILDIRIM
5/C


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder