3 Nisan 2016 Pazar

BARIŞIN ÖNEMİ

             Hepimizin bildiği gibi dünyada savaş oldu. Bu savaşlarda birçok asker öldü. Atatürk her zaman barışa önem verirdi. Ama sırf toprak almak için milyonlarca kan döküldü. Bütün milletler savaşa girdi. Sadece biz acı çekmedik. Düşmanlarımızdan da bir sürü kan döküldü. Eğer bunlar olmasaydı, kan dökülmeyip zor durumda kalmazdık.
            Bir toprak için insan canı önemli değildir. Bir toprak için kan dökülmemeliydi. Atatürk her zaman barışa önem verirdi. Suriyeli çocuklar denizlerde boğulup ölmüyor mu? Onlar savaş mı istediler sanki? Bizim ülkemizde de artık her yerde bombalar kurulup patlatılıyor. Bunları yapan kişilerin hiç mi vicdanı yok? Onlar da ölüyorlar. Bunlar  gerekli mi?  Ülkemizde her gün askerler ölüyor. Düşmanlık susmuyor. Bu acı verici bir durum. Dünyamızın her yerinde böyle savaşlar olmaya devam ederse insanoğlu kendi kendini yok edecek. Savaşlar oluyor ve her şey gittikçe kötüye gidiyor. Suriyelilerin durumu bizim de başımıza gelebilir. Biz de soğuk sularda boğulup ölebiliriz. Düşmanlara sesleniyorum! Sizin hiç yüreğiniz, sevginiz, dostluğunuz yok mu? Sizin gibi barışı istemeyenlerden ancak bir çöp yığını oluşur. Atatürk barışa önem verirdi. Atatürk seçim bildirisinde “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh.” demiştir.

            Kısacası Atatürk her zaman barışa önem veren biriydi. Bunun için her zaman dünyada barış olmalıdır. Eğer barış olmazsa biz insanoğlu kendi kendimizi yok edeceğiz.



           Berke DÖNER 
5/C  
       


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder