7 Şubat 2016 Pazar

Çocuklardan Masallar...

CİMRİ KRAL

    Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde; develer tellal, pireler berber iken... Ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken Mutluluk Krallığı'nın kralı, küçük ülkesinde çok mutluymuş. Ama hiç çocuğu olmadığından kendisini çok yalnız hissediyormuş.
   Bir gün kral, çocuk özelmiyle mutsuz mutsuz dolaşıyormuş. O sırada bir büyücü yanıına yaklaşmış ve demiş ki:
- Kralın ne bu hal? Yüzünüzden düşen bin parça.
Kral:
-Hiç sorma! Minik, mutlu bir krallığım var ama hiç çocuğum yok. Bu beni çok üzüyor. 
Büyücü bu sözler üzerine, "Bu bir şey değil ki!", deyip kralın üzerine bir toz serpmiş. "Şimdi sarayınıza gidin. Birkaç gün sonra bir kızınız olacak." demiş. Dediği olmuş. Kralın kısa zaman sonra nur topu gibi bir kızı olmuş. Bunu gören kral artık her gün o büyücüye gidiyor, dileklerde bulunuyormuş. Bunun yanında gün geçtikçe krallığı daha da güçsüzleşiyormuş ama kral hiçbir şey yapmıyormuş. Çünkü onun her şeyi varmış.
   Bir gün kral, yine büyücüye gitmiş. Ama orada bu sefer başka biri varmış. "Olsun, büyücü büyücüdür.", deyip adama yaklaşmış. Fakat o kişi büyücü değil de kralın halkını, sarayını ele geçirmek isteyen bir cadıymış. Ancak kral bunu anlayamamış ve  bilmiyormuş. Cadıya seslenmiş:
-Hey büyücü!
-Efendim kralım?
-Bir şey dilesem yapar mısın?
-Tabii ki de.
-Bütün eşyalarımın altın kaplama olmasını istiyorum.
   Cadı çok sevinmiş. Çünkü planı tıkır tıkır işliyormuş. Cadı, "Hay hay efendimiz, hemen yaparım.", demiş. Krala bir iksir uzatmış ve demiş ki:
- Kralım bunu içiniz. Birkaç gün sonra dokunduğunuz her şey altın olacak. 
Kral hemen iksiri içmiş. ve saraydaki her şeye dokunmuş. Birkaç gün geçmiş ve ne bir kap ne de bir çatal altın olmuş. Olan krala olmuş. İksirin etkisiyle yorgun ve bitkin düşmüş. Yataktan kalkamaz hale gelmiş.
   Cadı bunu fırsat bilerek krallığa saldırmış ve kral yenilmiş. Hemen tahta geçmiş. Kralı hapse attırmış. Halkı kölesi yapmış. Artık krallığın adı Mutlu Krallık değilmiş. Herkes üzgünmüş. Kral hapisteyken kendi kendine, "Keşke açgözlü ve cimri olmasaydım. Elimdekiyle yetinseydim, böyle olmazdık.", diyormuş. Günler geçtikçe iksirin  etkisi geçmiş. Kral daha sağlıklı olmuş. Hemen kızıyla bağlantı kurmuş. Bir akşam Prenses Amanda cadının elinden babasını tuttuğu zindanın anahtarını alıp kilidi açmış. Babasıyla beraber askerlerinin yanına koşmuşlar. Askerlerini savaşa hazırlamışlar. Sabah olunca harekete geçip cadıyı alt etmişler. Hemen cadıyı sürgün etmişler. Kral her şeyi düzeltmiş ve halkından af dilemiş.
    Dersini alan kral bundan sonra hep tokgözlü ve yardımsever biri olmuş. Ailesi ve halkıyla mutlu mesut yaşamışlar. 

 Miray Dora ÇAĞLAYAN 5/B


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder