7 Şubat 2016 Pazar

Çocuklardan masallar...

KRALIN KIZINA YAPILAN BÜYÜNÜN SONU

   Bir varmış, bir yokmuş.  Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, develer tellal, preler berber iken ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken... Bir zamanlar Kaf Dağı'nda yaşayan bir kral ve dünya güzeli bir kızı varmış. Bu ülkenin kralı halkına çok iyi davranır ve onları korumaya çalışırmış. Dünyalar güzeli kızı ise çok kibirli ve kendini çok beğenmiş biriymiş.
  Kral kızının neden böyle davrandığını anlayamazmış. Aslında kralın kızı prenses, eskiden çok iyi, kalbi pamuk gibi bir kızmış. Kralın en  büyük düşmanı, cadı, herkesi kaçırırmış ve onlara büyü yapıp küçük şişelerin içine hapsedermiş. Bununla birlikte kralın kızına da kötülük büyüsü yapmış. Bir hafta sonra kralın kızı bu büyüden dolayı hastalanıp yataklara düşmüş. Sarayın bütün büyücülerinden hiçbiri kızı kurtaramamış. Ülkenin dört yanına haber salınmış. Çare olabilecek herkesin saraya gelmesi istenmiş. Daha sonra Keloğlan çıkagelmiş. Kralın kızına tarhana çorbası içirip, kabak tatlısı yedirmiş. O sırada da türkü söylemiş. Prenses uyanıvermiş. Keloğlan çok sevinmiş.
   Dünyalar güzeli kız babasına Keloğlan'la evlenmek istediğini söylemiş. Keloğlan ile prenses kırk gün kırk gece süren bir düğünle evlenmişler. Prenses de kibirli halinden kurtulmuş. Cadı yakalanıp zindana atılmış. 
   Onlar ermiş muradına darısı sizlerin başına. 

Rümeysa Berika ÇİMEN 5/B


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder