7 Şubat 2016 Pazar

Çocuklardan masallar...

GİZLİ ORMAN

  Bir varmış bir yokmuş. Çok uzak bir yerde gizli bir orman varmış. Bu ormandaki bütün hayvanların gözyaşlarını alıp onu gizli şelaleye götürenin istediği her şey oluyormuş. Bir de harita varmış. Haritanın içi bilmecelerle doluymuş. Bu bilmeceleri çözen kişi, gizli yerleri bulabiliyormuş. Ama bilmeceleri çözen kişi henüz çıkmamış. Bir de gizli ormanın şifresini bulamayanı ormanın içindeki kötü bir güç öldürüyormuş. Bunu bir cadının yaptığı düşünülüyormuş.

  Uzak diyarların birinde fakir bir çocuk yaşarmış. Bu çocuk çok zekiymiş. Üstelik bilmeceler konusunda iyiymiş. O fakir çocuk kralın kızına aşıkmış. Kız da fakir çocuğu çok seviyormuş ama babası sadece Gizli Orman'daki hayvanların gözyaşlarını alıp şelaleye götüren biriyle evlendirecekmiş. İki aşık birbirine kavuşamıyormuş. Fakir çocuk haritadaki bilmeceleri çözüp Gizli Orman'a gitmek istiyormuş. Kraliyetten haritayı alıp bilmeceleri çözmeye çalışmış ve çok uğraştıktan sonra cevapları bulmuş. Bundan kimseye bahsetmemiş. Annesinin ve aşkının bunu duymasını istemiyormuş. Çünkü ormana girdiğinde cadı onu öldürebilirmiş. Kimseye haber vermeden gizlice ormanın yolunu tutmuş. Haritayı izlemiş. Az gitmiş uz gitmiş, dere tepe düz gitmiş ve Gizli Orman'ı bulmuş. Gizli Orman çok güzel görünüyormuş. Haritada hayvanların gözyaşlarının alınabilmesi için onlarla bağ kurulması gerektiği yazılıymış. Fakir çocuk hayvanlarla iyi anlaşarak onlarla kolaylıkla bağ kurmuş. Her gün onları sevmiş. Yemek bulup onları beslemiş. Her şeyi yapmış. Gizli Orman'ı bulmak ve hayvanlarla bağ kurmak zaten kolay olanıymış. Peki ya şelalede saklanan cadıyı nasıl yenecekmiş? Belki de cadı falan yoktur, deyip şelalenin yolunu tutmuş. Söylentiler doğruymuş. Karşısına birden cadı çıkmış. Cadı, çocuğa soru soracağını söylemiş. Birinci soru:"Hayvanların gözyaşlarını şelaleye bıraktığında ne dileyeceksin?". Fakir oğlan da " Prensesle evlenmeyi dileyeceğim." demiş. Cadı çok korkmuş. Prensesleri hiç sevmezmiş. Peki, demiş cadı: "Bu prenses, haritayı bulan kralın kızı mı?". "Evet.", diye yanıtlamış fakir oğlan. Cadı hemen korkup kaçmış. Çünkü o kraldan çok fazla korkarmış. Çünkü kralın cadıları yok etme özelliği varmış. Cadı kaçıp gidince oğlan, dileğini dileyip gözyaşlarını şelaleye bırakmış.


   Sonrasında Gizli Orman'ın sırrı çözülmüş ve cadı oradan çok uzaklara gitmiş. Kral, fakir oğlandan Gizli Orman'ı bulup cadıyı uzaklaştırdığı için çok etkilenmiş ve ona teşekkür etmiş. Kral sözünü tutmuş, fakir oğlanın dileği gerçek olmuş. Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine.


   Gökten üç elma düşmüş: biri fakir oğlanın, biri prensesin biri de hayallerinin peşinden cesurca gidenlerin başına.




Berke DÖNER 5/C





   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder