11 Aralık 2015 Cuma

ANNE VE SEVGİ


           Sevgi çok güzel. Belki de bir insanın karşısındakine duyduğu en güzel duygu. Ama en güzel sevgi, anne sevgisidir. Doğumundan ölümüne kadar damarlarda akar bu sevgi.

        

         Bence güle benzer anne.Üstündeki goncası onun çocuğudur. Dikenler ise kendisi...Çocuklarını her türlü her şekilde korur.Ya da fotoğraf makinesidir anne . Çocuğuyla ilgili her anıyı o günkü gibi anlatabilir.Ya da bir kağıttır anne .Hani üzüldüğümüzde veya sevindiğimizde duygularımızı kağıda dökeriz ya, işte o kağıttır anne. Çocuğu üzgünken o ağlar, sevinçliyken o güler. Çocuğu gibi hisseden tek kişi odur. Ya da bir kimliktir anne. Ama onun içinde bilinenler değil, bilinmeyenler yazar. Çocuğunu kendinden daha iyi tanır.
Ya da bir ressamdır anne. Bir ressam ne kadar ince çalışıyorsa anne de öyle çalışır. Onun eserleri çocuklarıdır. Onlara dağlar ovalar çizmese de onlara sevgiyi saygıyı öğretir.Ya da bir doktordur anne ama onun ilaçları haplar şuruplar değildir onun kendi sevgisidir.Hiçbir doktor onunla yarışamaz.

        

         Annelerimizin en güzel özellikleri, onların çocuklarına dünyada hiçbir canlıya ya da varlığa duyamayacağı kadar sevgi duymasıdır.

                                                      ELİF ŞENSOY 5/A

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder