3 Ocak 2016 Pazar

KAHRAMAN PUDRA

       Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde bir kedi varmış. Bu kedinin adı Pudra’ymış. Pudra çok güçlü, iki metre uzunluğunda bir kediymiş. Pudra insanlara yardım eden adeta bir cankurtaranmış. Bu kedi daha yedi aylık olmasına rağmen şimdiden çok güçlüymüş.
        Pudra bir gün yolda yürürken bir yavru kedinin köpekler tarafından çembere alındığını görmüş. Yavru kedinin kaçacak ve saklanacak hiçbir yer yokmuş. Yaptığı tek şey acı acı bağırmakmış. Bu durumu uzaktan gören Pudra, dört adım sıçrayıp çemberin içine dalmış. Çemberi oluşturan köpekleri, anasından doğduklarına pişman etmiş. Korkudan dört bir yana dağılmışlar.

         Küçük yavru kedi, minnet duyarak Pudra’ya bakmış. Yavaşça yanına sokulmuş ve onu patisiyle sevmiş. Pudra’da anne şefkatini, sevgisini ve koruyuculuğunu hissetmiş.  Pudra yavru kediyle yürümüş, sokak sokak dolaşmışlar. Sonunda yavru kedinin annesini bulmuşlar. Anne kedi yavrusunu yalayarak koynuna sokmuş. Pudra o günde de iyi bir iş yapmanın mutluluğuyla uykuya dalmış.

                                                             Zeynep KABAN
                                                                     5/A



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder