21 Aralık 2016 Çarşamba

BULUT’UN YARDIMSEVERLİĞİ

   Bir varmış, bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir köpek yaşarmış. Bu köpeğin adını Bulut koymuşlar. Bulut çok şanslı bir köpekmiş. Çünkü maması ve yuvası hep hazırda onu beklermiş. Bulut küçük bahçeli bir evde yaşıyormuş.

   Günlerden bir gün sokaktaki köpekleri görmüş. Onların nasıl beslendiğini, nerede uyuduklarını merak etmiş. Bir gün kendi yuvasından kaçıp onların yanına giderek merak ettiği birçok şeyi sormuş. Onların çöpteki yemekleri yediğini ve sokakta yattığını duyunca çok üzülmüş. Bu yüzden hemen kendi yuvasına giderek yeni konulan mamasını onlara götürmüş. Sonra yuvasının içine konulan battaniyesini çıkartıp arkadaşlarına götürmüş. Bundan sonra sokakta yaşayan köpeklerin bazıları karınlarını doyurmuşlar ve ısınmışlar.


    Böylece Bulut mutlu olmuş. Böyle zor zamanlarda yardım edilmesi gerektiğini öğrenmiş. Bunun yanında da yardımlaşmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu anlamış.                                                                                                                                                               HELİN BAKIRCI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder