21 Aralık 2016 Çarşamba

                                      KÜÇÜK  PERİLER

Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde bir palyaço varmış. Bu palyaço periler ülkesinden gelmiş. Palyaço  çocukları çok ama çok severmiş. Dünya’ya geldiğinde çocuklara renk renk balonlar dağıtmaya başlamış. Fakat çocukların balonları hemen patlıyormuş. Bu rengarenk balonların içinden renkli kanatlı küçük periler çıkıyormuş. Bu periler iyi kalpliymiş. Periler ülkesinde bir siyah balon varmış. Bu balonun içinde hiç kimseyi sevmeyen, kötü kalpli kıskanç bir peri yaşarmış.
Gel zaman, git zaman palyaçonun balonları azalmış. Periler ülkesine gitmiş ve siyah balonu almış. Siyah balonun içindeki peri çocukların kötü kalpli olmasını istiyormuş. Küçük bir kız bu balonu almış. Kötü kalpli peri balondan çıkmış ve küçük kızın bütün kötülüğüyle kalbine yerleşmiş.
Küçük kızın kalbindeki bu periyi bir tek Sevgi Perisi çıkarabilirmiş. Sevgi Perisi,  Periler Ülkesi’nde yaşarmış. Küçük kız Periler Ülkesi’ne giderse sevgi perisiyle görüşebilirmiş. Arkadaşlarının iyilik perileri onu oraya götürebilirmiş ama kötü kalpli peri küçük kızın kalbine girdiğinden beri kimseyle arası iyi değilmiş. 
Küçük kız palyaçonun dünyadaki evine gitmiş. Ondan bir balon daha istemiş. Palyaço kıza turuncu bir balon vermiş. Balonun içinden bir peri çıkmış, Peri büyük bir kuşa dönüşmüş. Küçük kızı sırtına alarak periler ülkesine götürmüş.  Periler ülkesi balonlarla doluymuş. Turuncu peri ve küçük kız pembe büyük ve parlak bir balonun içine girmişler.
İçeride onları pembe, büyük bir peri karşılamış. Bu Sevgi Perisi’nin ta kendisiymiş. Sevgi Perisi Kötü Peri’yi birçok kez uyarmasına rağmen kötü peri hala bu huyundan vazgeçmemiş.  Onu bu kez dikenli sarmaşık hapishanesine yollamış.  En sonunda Sevgi Perisi ona unutamayacağı bir ders vermiş.
Küçük kız, Turuncu Peri ile beraber Dünya’ya geri dönmüş. Gökten üç elma düşmüş. Biri küçük kızın, biri Sevgi Perisi’nin diğeri de bu masalı okuyanın başına.

         


                                                                                                                        IRMAK SARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder